Totalt antall sidevisninger

fredag 2. september 2011

To sider av samme sak.

Denne uka har jeg prøvd meg på dobbeltstrikk for første gang. Det var en artig teknikk å strikke, og med den gode forklaringa som var i oppskriften fra Du store Alpakka var det lett å få til også.

"Når du strikker dobbeltstrikk, strikker du to lag samtidig. Denne teknikken gjør at du kan lage spennende mønstre uten å tenke på hvor mange m det er mellom hver gang du bruker en farge. Når du strikker dobbeltstrikk, strikker du hver 2. m fra rettsiden av arbeidet og hver 2. m fra vrangsiden av arbeidet. Derfor må du alltid tenke på m som par. En m i diagrammet er 2 m i strikketøyet. Bade m fra rettsiden og m fra vrangsiden. M fra vransiden strikkes alltid i motsatt farge fra m på rettsiden.
Glattstrikk fram og tilbake:* Hold begge trådene over venstre pekefinger, foran arb. Løft den 1. m på p løst over på høyre p. Løft begge trådene bak arb. Strikk den neste m på p r med farge 1, flytt begge trådene til forsiden av arb. og strikk den neste m vr med farge 2, fortsett slik til du har 1 m igjen på p, strikk denne r med begge trådene sammen. Snu *.
Gjenta fra * -- * for å få et glattstrikket, stripete arb."

Dette er en av to kuvertbrikker som skal strikkes til utstillingen i To damer i Florvåg. Jeg har strikket i Du store Alpakka sitt bomullsgarn T'ika, og dette garnet var helt fantastisk godt bomullsgarn å strikke med. Mønsteret heter Skog og finnes i et av de siste Maskerader-heftene. Designet er gjort av datteren til hun som eier To damer i Florvåg, så da blir det litt ekstra kjekt å stille det ut også.Fargene ble ikke helt godt gjengitt på bildet, men oransjefargen er mer høstlig enn det ser ut her....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar