Totalt antall sidevisninger

søndag 12. februar 2012

Mariuskjole

I jula var det en av programlederne på NRKsuper som hadde på seg en Mariuskjole. Denne syntes jeg var så fin at jeg også hadde lyst på en, men jeg klarte ikke finne mønster på samme kjolen. Jeg fant mønster på en som var strikket i Peer Gynt, men jeg ville ikke ha så tykt garn, og forresten syntes jeg skjørtet var litt for "budeie";o)

Kjolen har modnet seg vel og lenge oppe i hodet mitt, og til slutt fant jeg ut at jeg kunne strikke kjolen "top-down" med utgangspunkt i tunikamønsteret fra Sandnes sitt Klassikerhefte, tema 15. Dermed var det å pønske på hvor mye garn som skulle komme til å gå med.

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å strikke korte ermer, men en kollega på To damer kommenterte bare "Jasså! Du som er en frysepinn!", og dermed blei det lange ermer på kjolen også. Kanskje like greit, egentlig.

Jeg har strikka i Sandnes mini duett. Dette er et helårsgarn, og dermed blir ikke kjolen så utrolig varm som den ville blitt med rein ull eller alpakka. Garnet farga rimelig intenst under strikkinga, men fargen har ikke smitta under vask. Heldigvis! Bildet under viser en plasterlapp jeg hadde på en liten stund mens jeg strikka pga en sprekk i en finger. Dette viser i alle fall at det blei litt farge på fingrene mine. Jeg så til tider ut som en liten smurf på fingrene...

Jeg er kjempefornøyd med resultatet. Kjolen kunne kanskje skrådd en aning mer, men da hadde jeg kommet i manko på garn. Jeg brukte ca to nøster rød, ca 1/2 hvitt nøste og 400 g marineblå.

2 kommentarer:

 1. Hei hei.

  Håper jeg kommer gjennom nå...

  Kunne du tenke deg å selge meg mønsteret til Marius-kjolen din?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann!
   Du kom gjennom, men jeg må dessverre skuffe deg med at jeg ikke har skrevet ned noe mønster.
   Jeg tok utgangspunkt i mariustunikaen til Sandnes garn, strikket i mini alpakka, snudde mønsteret så jeg startet i halsen og prøvde med en "try it on-tube" som jeg har kjøpt fra utlandet. Jeg ville ha høy hals, så da fant jeg et maskeantall som passet og la ut masker til ønsket masketall før jeg startet etter mønsteret.
   Kjolen er felt inn i siden, litt mer enn mønsteret for at det skal passe min figur, og skjørtet har fire felt med utlegg for at den ikke skal henge ned på sidene. Feltene er lagt to på fremsiden av skjørtet og to bak. Jeg la ut, tror det var hver 8. omg., helt til jeg hadde ønsket vidde og lengde.
   Kjolen var litt sånn prøv deg frem og få det til, så det fikser sikkert du også. :)

   Slett