Totalt antall sidevisninger

torsdag 7. juni 2012

Mobil-hoodie

Det var dette restegarnet mitt igjen, da. Og en oppskrift på en mobil-hettejakke, eller en hoodie, på Ravelry. Denne var også enkel å strikke, og tanken var å lage flere slike i gave. Samboeren min mente det var lite praktisk med hette og ermer på den, så da gadd jeg ikke bruke tid og krefter på å lage flere. Det kan jo hende andre har samme oppfatning.;o) Men jeg synes den blei litt morsom, så det er nok noen som får en liten ekstragave til mobilen sin en eller annen gang....

Lyslykter

Jeg har mye restegarn, og i det siste har jeg samla litt på ulike glass som har blitt tomme. I dag begynte jeg å hekle noen lyslykter og blei fornøyd med resultatet. Det er brukt litt ulike garnsorter, men mønsteret er det samme. Enkelt og greit.

Strikket dørmatte i hamptråd

Denne ideen fikk jeg fra et interiørblad. Det så enkelt ut, men jeg angrer litt på at jeg fant ut jeg skulle lage en sånn dørmatte nå.... Først kjøpte jeg feil tykkelse på hamptråden, så det er et litt tynnere parti nederst på matta. Jeg har brukt 3mm hamptråd fra Biltema som jeg har strikket på pinne nr 9. Utrolig tungt arbeide, og det må gjøres ute fordi det drøsser at tråden når en strikker. Jeg tviler på at tråder blir festet, rett og slett fordi det er så vanskelig å få til, men matta skal brukes på feriehuset vårt. Matta er veid og viser 1 kg. Solide saker...

Så var det disse bildene som finner ut at de vil komme inn på høykant igjen... Hold hodet på skakke, så ser du matta;o)

Litt høstgarderobe til en kommende 1. klassing

Høsten kommer etter sommeren, og da har jentungen blitt skolejente. I den anledningen har jeg strikka en Mariustunika i Mini duett og en flettegenser i Smart.
Fargene i Mariustunikaen ble litt blassere enn jeg hadde tenkt meg, men jeg lar det bare være. Fargen på bildet lyver litt. Den er lys lynglilla, hvit og mørk beige.

Flettegenseren fikk en skikkelig knall farge. Mønsteret er et gammelt Triplex-mønster fra 70-tallet, og jeg har hatt samme genseren selv. Jeg liker mønsteret kjempegodt, og dette er den 3. genseren jeg strikker etter samme mønster.