Totalt antall sidevisninger

lørdag 22. oktober 2016

Strikket skjørt med bladmønster.

For en stund siden fant jeg en oppskrift på skjørt på tusenideer.no. Den har blitt liggende en stund før jeg fant ut det var på tide å strikke det. Skjørtet er strikket i Sandnes merino. Garnet angitt i oppskriften har ikke samme strikkefasthet, men jeg kjørte på likevel. Av resultatet ser jeg at skjørtet mitt har blitt noe kortere enn oppskriften, men det er ikke værre enn at det kan brukes. Litt mistolking av oppskriften har det også vært. Jeg klarer ikke å se forskjellen, så da får dere også leve i uvitenhet om hvor feilen ligger.
Sykt mange vrangmasker i dette prosjektet i alle fall. Skjørtet ble laget i løpet av ei uke, noe datteren min syntes var litt lang tid.
Det gikk med nøyaktig 350g garn til skjørtet.

fredag 14. oktober 2016

Puddelvotter

Jeg har lenge hatt lyst til å strikke puddelvottene fra Jorid Linviks design, men har ikke hatt noen å strikke de til. Nylig var jeg uten strikketøy, men hadde garn til et par votter. Da blei det puddelvottene som ble strikket. Mottakeren var fortsatt fraværende, men med litt hjelp fra et postet bilde på Facebook er vottene nå solgt. Forhåpentlig er det en puddeleier som blir glad...
Vottene er strikket i Tumi fra Raumagarn.

onsdag 5. oktober 2016

Et halvt kongerike.

Garn kjøpt på salg blir ikke alltid det jeg har tenkt. Denne gangen var det 400g norsk pelsullgarn som skulle brukes. Tanken var å lage et lite pledd, men det viste seg at jeg manglet 200g for å lage pleddet jeg hadde tenkt.
Jeg brukte garnet til å lage et halvt kongerike. Det er i prinsippet et halvt av babyteppet "Lilleprinsens svøb" eller "et helt kongerike". Resultatet blei et skikkelig stort sjal som varmer godt. 
Det gikk med nesten 400g garn til sjalet. 
Sjalet er strikket i flere etapper. Først er trekanten i midten strikket. Deretter er hver side med havskummønster strikket på masker plukket opp fra trekanten. Til sist et ytterborden strikket på frie masker fra havskumkantene. Eneste montering er å sy havskumkantene sammen med heksesting på midten og feste tråder. Og best av alt: hele sjalet har ingen vrange masker!