Totalt antall sidevisninger

tirsdag 26. juli 2016

Skjørt og topp fra PT design.

I år kom et hefte med PT-kjolen som tidligere har vært populær å strikke til barn med voksenoppskrifter i samme design. Det var blant annet en fotsid kjole som jeg likte veldig godt. Garn ble kjøpt inn og masker ble lagt opp. Mange masker. Og så fikk jeg snurr på strikketøyet. Maskene av pinnen og til å rekke opp. Rimelig sur blei jeg, for å si det mildt.
Etter å ha sett i heftet fant jeg ut at det var nok garn til skjørt og topp, så dermed ble nye masker lagt opp. Denne gangen var det betraktelig færre masker som trengtes.
Skjørtet gikk fort unna, og så var det toppen sin tur. Den skulle strikkes frem og tilbake MED mønster hele tiden. Hjelpes for en tid det tok. Jeg klarte til slutt å få opp ferdigheten på å strikke mønster frem og tilbake, med jeg tror jeg brukte nær på fire uker på en bitteliten topp.
Planen var egentlig å bruke settet i 70-årsdagen til mamma, men jeg måtte ty til en kjøpetopp til skjørtet. Toppen ble gjort ferdig på ferie hos mamma og pappa. Heldig som jeg er fant jeg knapper til toppen i knappeesken til mamma. Sannsynligvis er det knapper fra bestemors syskrin.
Mamma var fotograf på en bytur så settet kunne komme på bloggen.


Knappingen skulle være i ryggen. Jeg har tatt en ekstra knapp i forhold til oppskriften fordi jeg syntes det blei finest.
Settet er strikket i Pandora fra Rauma.