Totalt antall sidevisninger

onsdag 20. januar 2016

Hjemmestrikka potesokker



På Facebook så jeg ei dame med Manchester terrier som hadde strikket potesokker til hunden sin, og hun hadde lagt ut link til oppskriften i innlegget sitt.
Problemet til denne damen var at hunden sparket av seg sokkene med en gang, men jeg måtte nå inn og se på oppskriften. Siden jeg hadde en passelig mengde Finull i rest og noen knapper som kunne brukes til hullstrikket satte jeg i gang og strikke. Før potesokkene var ferdig så det rimelig merkelig ut....
Hvor skulle jeg få tak i skinn til å ha under sokken? Jeg undersøkte litt og fant ut at det kunne bli reint dyrt å kjøpe skikkelig skinn. Så kom jeg på at det har hengt en skinnjakke i skapet i 14 år uten å bli brukt. Denne tilhører samboeren min, så jeg tok en telefon til han på jobben og fikk tillatelse til å ødelegge jakka for å kunne bruke skinnet. Nå har jeg i alle fall nok skinn til mange sett potesokker!
Personlig ble jeg godt fornøyd med resultatet. Jeg hadde tilfeldigvis nål tilpasset å sy i lær, så det gikk lekende lett å sette lærbiten på sokken.
Luna har hatt to små turer ute med sokkene i dag. Det er en overdrivelse å si at ho liker å ha de på, men de holder seg i alle fall bedre på enn nylonsokkene jeg kjøpte dyrt på Buddy for en stund siden. Der ble forresten ene sokken ødelagt etter første turen.
Nå får vi bare se om det blir flere sett med sokker. Jeg har vel en liten mistanke om det...;-)

lørdag 16. januar 2016

To kluter fra Strikkekalender 2016

Til jul 2015 fikk jeg Strikkekalender 2016 av Bitta Mikkelborg. Denne inneholder en del oppskrifter, blant annet disse to klutmønsterne.
Den rosa heter Frost, og den brune Humle.

Begge klutene er strikket i Tuva fra Europris.

Jeg vil påstå at det er litt kjekkere å tørke en benk eller et bord om kluten er fin.;-)

fredag 15. januar 2016

Ole Brumm sier mye lurt.

Jeg så et hjerte med et Brumm-sitat i en interiørbutikk. Det sitatet har jeg tatt med meg og laget en lyslykt.
Du er modigere enn du vet, 
sterkere enn du tror
og klokere enn du forstår!

Strikkebøker er ikke kvinneundertrykking.



I dag tidlig fikk jeg nærmest teen i halsen da jeg satt og så på God morgen Norge på TV2. 
Morgenbladets anmelder Espen Søbye har anmeldt strikkebøker fra 2015 og kommer med påstanden om at strikkebøkende er kvinneundertrykkende. Han hevdet også at kvinner som strikket så på barn som dukker de kunne kle på, og at de var pyntesyke. Den aller verste påstanden hans var at Dorthe Skappel har laget Skappelgenseren for at yngre kvinner som har "større attributter" skal kle seg i sekkegensere!

Jeg strikker som kjent over middels mye, men føler meg absolutt ikke undertrykt av den grunn. Jeg har heller aldri strikket en Skappelgenser, men grunnen til dette er at jeg liker å kle meg i strikketøy som er litt unikt. Skappelgenseren skal ha æren for å få mange flere unge strikkere til garnbutikkene, noe som er utrolig positivt.

Håndstrikkede plagg som er strikket hjemme er bærekraftig. Ullgarn er kortreist om en er bevisst på at det er produsert i Norge, og norskprodusert garn er produsert med miljøvennlig fargestoff. I tilllegg varer plagg strikket av ull eller alpakka i mange år. Jeg har selv plagg som er over 20 år som stadig ser like fint ut og som er i daglig bruk.

Å se på strikkebøker som kvinneundertrykking synes jeg er å ta ting ut av sammenheng. Her har Espen_Søbye virkelig uttalt seg om noe han ikke har greie på. Strikkebøker er til for inspirasjon, og det er en ypperlig måte å få en fin samling av oppskrifter på. Jeg kommer uansett til å fortsette å være kreativ og strikke så pinnene blir varme.

Denne lyslykten hadde jeg ideen klar til lenge før i dag, men den ble tilfeldigvis ferdig i dag og måtte være med i blogginnlegget.

Lykke kan ikke kjøpes,
men man kan kjøpe garn
og det er nesten samme sak.

Strikkepinnene er laget av grillpinner og perler på enden.

En lykt som sier litt om mitt forhold til strikking og garn. Og så får Espen Søbye bare sitte der bitter over at noen har en produktiv hobby. Og ja, jeg får tid til å strikke selv om jeg går på jobb, for jeg klarer faktisk å se på TV/lese og strikke samtidig....
Til dere mannlige strikkere som kanskje kommer til å lese dette: Fortsett med strikking, for det finnes nemlig jenter som mekker bil og går på jakt. ;-)

fredag 8. januar 2016

Tangoelefanter

Jeg har strikket et par barnevotter, ca str 8-12 år i Sisu. Elefanter kan være svært grasiøse, og skjult inne i hånden sniker elefantene seg til et lite snabelkyss.

Rådyrkalv

Et barnevottepar, ca str 2-4 år er strikket i Sisu. Mangler barnehender.

Uglevotter

Enda et nydelig vottemønster fra Jorid Linvik har blitt et vottepar. Egentlig to, men bare det ene er avbildet....;)

Mønsteret heter Nattugle. Det er strikket med Sisu, og det holdt med ett nøste av hver farge.

tirsdag 5. januar 2016

Barnevott med navn

I votteboka til Jorid Linvik er det flere oppskrifter på barnevotter. En av disse har en bord der du selv kan lage navn.
Jeg har strikket et par til det ene tantebarnet mitt.
Navnet er så langt at det går over til innsiden på votten.