Totalt antall sidevisninger

onsdag 27. november 2013

Kortermet jakke på bestilling fra jentungen.

Jentungen var med meg til To damer en gang jeg skulle kjøpe garn. Hexa hadde kommer i nye farger, og siden jentungen liker dette garnet spesielt godt viste jeg henne garnet. Ho tok ut litt forskjellige farger og kikket på dem før ho viste meg en mørk petroleumsfarge. "Jeg vil ha en jakke i denne fargen og sort. Den skal ha striper som går i sikksakk rundt." Ho fikk til svar at jeg måtte tenke litt, for jeg hadde ikke sett en oppskrift på en sånn jakke.
På lørdag kjøpte jeg med meg Hexa i 914, 924 og 923. Jeg valgte en lys petroleumsfarge i tillegg til den mørke for å få et lysere uttrykk. Så var det å regne litt på strikkefasthet og prøve seg litt frem. 
Jakka er strikka ovenfra og ned, og jentungen har vært veldig tydelig på hvordan jakka skal se ut. Knappene var spesielt viktig og skulle være hjerteknapper fra Du store alpakka.
Ser at det er litt ujevnt i knappestolpen, men så lenge jentungen er superfornøyd har jeg gjort jobben min.

fredag 22. november 2013

Gammelt garn arvet til skolen

Skolen jeg jobber på fikk forespørsel om vi var interessert i garn. En mor hadde arvet masse gammelt garn som hun ikke helt visste hva hun skulle gjøre med. Skolen takket ja, og i august kom denne moren med fire fulle banankasser med garn.
Først denne uken (sånn over midten av november) har en kollega av meg og jeg kikket i kassene. Hjelpes for gammelt garn! Vi plukka ut noen hesper til et strikkeprosjekt for 7. Klasse. 
Jeg har garnvinde og nøstemaskin, så det tok ikke all verdens tid å få nøsta opp. Det trengs mer garn, så det er vel bare å lete frem tovbart garn og nøste... Men ikke i dag.
Merkene på garn er ukjent for meg, bortsett fra det lille grå nøstet som er Heilo fra Dalegarn. Kan si det blei støvete i heimen under nøstinga, men med så gammelt garn kan en kanskje ikke vente noe annet?

tirsdag 19. november 2013

Mot mobbing-lue klar til tilsyn i skolegården.

For å vise en holdning i skolegården har jeg strikka meg ei mot mobbing-lue. Denne skal være fast på jobb og brukes under tilsyn av elever i friminuttene.
Håpet er at budskapet når inn til noen av elevene.
Mønsteret fant jeg på Facebook. Garnet som var oppgitt var et akrylgarn fra Europris, men for å unngå akrylknirk og frysninger inn til margen har jeg strikka lua i Superwash fra Europris. Akryl varmer ikke nok, nei. Det gikk med ett nøste i bunnfargen og omtrent et halvt i mønsterfarge. Lua blei strikka på fire timer.

søndag 17. november 2013

Egendesignet One direction-lue

Jeg har et tantebarn som elsker One direction, men liker ikke å bruke lue. Vi inngikk en avtale om at ho skulle begynne med lue om ho fikk ei lue med favorittgruppen på. Nå er lua laga og levert, så spørs det om avtalen følges opp...
Lua er strikka i Sterk, og mønsteret blei litt til underveis.

lørdag 16. november 2013

Saueputer etter mønster fra Jorids mønsterbutikk

Jorid lager mønster som er utrolig kjekke å strikke. Denne gangen har jeg kjøpt mønster til puter og votter med sauemotiv. 
Putene skulle strikkes i Raggen fra Europris, men siden jeg ikke fikk tak i det garnet har jeg strikket i Smart på pinne 4,5. Det gikk med tre nøster grå og litt mer enn tre nøster natur til begge putene.

fredag 15. november 2013

Tova hjerter

Jeg kjøpte garn til et prosjekt, men det viste seg å bli helt feil. Heldigvis var garnet tovbart, så da kunne det brukes til hjerter som kan være julepynt uten å være alt for julete.
Oppskriften er en gratisoppskrift fra sandnesgarn.no
Garnet er fra Europris og heter artic. 
Knappene er emaljerte kokosknapper fra Du store alpakka.

fredag 1. november 2013

Donerte strikkebøker

Jeg har vært ekstremt heldig og fått tre strikkebøker av en kollega. Nå får tida vise om jeg produserer noen av de fine designa...

Lue i Kauni, strikket etter Kaunimønster.

Kauni har gratismønster ute på nett, og i nr 11 syntes jeg det var en del fine mønster. Jeg har aldri strikka etter mønster fra Kauni før, og jeg må vel kunne si at de har en litt spesiell måte å ordne diagrammene sine på. Alle diagrammene gikk i ett, bare markert med modellen i margen der mønsteret starter.
Jeg valgte å strikke ei lue i rester etter Kauniprosjekt som er gjennomført tidligere. Jeg har brukt PP1 og JJ2. I tillegg har jeg brukt litt lilla PT2 fra Rauma.
Lua blei starta på i går ettermiddag og ferdig i dag. Mønsterstrikk er rett og slett artig. Den er strikka på pinne 2 og 2,5.