Totalt antall sidevisninger

søndag 17. februar 2013

Rockevotter

Broren min er over middels interessert i musikk, og da Jorid Linvik kom ut med mønsteret på Rockevottene måtte jeg rett inn og kjøpe oppskriften. Disse bare MÅTTE jeg strikke til broren min, selv om han alt hadde fått bursdagsgave.
Vottene er strikket i PT 2 fra Raumagarn. Jeg trodde det ville gå med litt over 100 g til paret, men der tok jeg grundig feil. Vottene veier godt under 100 g. Jeg glemte å veie dem, men jeg hadde en god rest av både sort og hvitt etter at jeg var ferdig.
Broren min ringte i dag og var godt fornøyd med gaven. Kjekt!

Pulsvarmere for kalde arbeidsdager

Temperaturen på jobb er noe ustabil, så det hender jeg fryser rimelig heftig enkelte dager. Derfor strikka jeg et par pulsvanter i restegarn fra Möbiusen.
Dette er ikke verdens beste bilde. De ser mye bedre ut...

Her finner du oppskriften.

Möbius for første gang.

Jeg skulle sende bursdagsgaver til familien i Sandefjord. To stk har bursdag neste uke. Siden jeg i tillegg hadde en ekstragave til storebroren min syntes jeg det blei helt feil å ikke ha en liten ting til tanteungen som har hatt bursdag tidligere.

Siden ho fikk votter og lue til bursdagen fant jeg ut at jeg kunne strikke skjeft som passet til lua og vottene. Uheldigvis var garnbutikken tom for Cotinga i fargen jeg hadde valgt, så da plukket jeg med meg litt Royal alpakka i samme fargen. Royal alpakka har en helt annen strikkefasthet enn Cotinga, så dermed måtte jeg forandre litt på planene. Resultatet blei en möbius. Det er rett og slett strikka på rundpinne, og så har jeg sørga for å få en tvist på strikketøyet før jeg begynte å strikke. Med andre ord har jeg gjort det jeg hele tiden skal unngå ved "vanlig" rundstrikk...
For å vise hvordan den er tenkt brukt har jeg tatt et bilde med den på. Hadde ingen ledig fotograf, så bildet er tatt egenhendig.

Promenade scarf i Sulka

Jeg har strikka et Promenade scarf i bursdagsgave. Bursdagen er ikke før om noen dager, men siden gaven er pakket opp tenker jeg det er greit å publisere den her.

Oppskriften er veldig enkel å følge. Jeg brukte knapt 100 g Sulka til dette skjerfet. Håpet er at skjerfet får seg mange turer ut :)


lørdag 16. februar 2013

Alpakka til babydukka.

Jeg har generert en del restegarn i det siste som jeg prøver å få brukt opp. Noe har blitt pulsvarmere, men det er grenser for hvor mange pulsvarmere jeg trenger også... Siden jentungen er ivrig i lek med babydukka fant jeg ut at det kunne passe med et nytt antrekk til denne. Jeg hadde en god rest i Tynn alpakka fra DSA og 50 g Royal alpakka fra Dale.
Her er resultatet.
Strikkefastheten stemmer ikke helt overens med oppskriften, men det gjør ikke så mye. Jeg gikk tom for brunt garn, så avslutninga på buksa er i rosa. Jeg har laga en hullkant oppe og tredd en tvinna snor i.
Det hvite dere ser under er bare fuglemammas body som har vært på dukka siden den blei ferdig.

fredag 1. februar 2013

FWSS-look-alike-lue på en planleggingsdag

I dag hadde vi planleggingsdag på jobb. Kjempeinteressant dag med mye inspirasjon fra Mona Røsseland, en av personene bak matematikkverket Multi. Selv om det er interessant det som foregår, har jeg funnet ut at jeg er mye mer konsentrert om jeg gjør noe samtidig som det blir snakka der framme. Derfor tok jeg med et lite strikketøy på jobb, og for at konsentrasjonen skulle kunne være på det som ble forelest valgte jeg et superenkelt strikketøy. Restegarnet fra flettebuksa blei med sammen med en liten rundpinne nr 2.5. 136 masker i glatt strikk i sånn rundt 19 cm fra rullekanten og to masker felt samtidig (en løs av, to sammen og den løse over) fire ganger jevnt fordelt annenhver omgang til jeg hadde 32 masker igjen. Strikka så to og to sammen og trakk tråden gjennom til slutt.
Fellingen blei veldig markerte, så jeg tror kanskje jeg ville prøvd en litt annen måte å felle neste gang...
Litt kjedelig strikk, men helt OK når en skal ha oppmerksomheten en annen plass en på strikketøyet.
Lua er utrolig deilig på. Det er bare synd at jeg ser helt noldus ut med den på, så det blir nok jentungen som stikker av med denne også. Jeg har nemlig strikka en tidligere i en annen rest jeg hadde i Tynn alpakka, men den forsvant jentungen med før jeg hadde blogga den... Rart med hvor vanskelig det er å få seg til å ta bilde når ting har blitt tatt i bruk. ;)