Totalt antall sidevisninger

lørdag 13. oktober 2012

Tova sitteunderlag til kalde turer

Etter å ha strikka såpass mye i Fritidsgarn blei det en del rester. Jeg veide restene og fant ut at jeg hadde rikelig med garn til et sitteunderlag til jentungen. Oppskriften fant jeg gratis på Sandnesgarn sin hjemmeside. Oppskriften er veldig enkel. La opp 80 masker på pinne nr 5,5 og strikka til jeg hadde 57 riller, felte de midterste 20 maskene og strikka videre ved å legge opp nye 20 m på neste pinne. Underlaget var ferdig når det var fem riller over de felte maskene.
For å dekorere litt nålefilta jeg på navnet med en liten rest. Kjapt og greit!
Og nok en gang snur et bilde seg her inne...

Ølvotter

Jeg fikk lyst til å prøve å strikke ølvott, og tenkte de sikkert ville være gode som koppholdere også. Utrolig enkle å strikke, men desto kjedeligere å gjennomføre når du har kommet til vott nr tre. For ikke å snakke om siste votten! Oppskriften fant jeg her.

Tova tøfler til hytta

Det kan lett bli gulvkaldt i et gammelt hus, og hytta inne i Sogn er nettop det. For å slippe å fryse har jeg strikka tøfler til vår lille familie. De er ganske så glatte, så jeg kommer til å bruke pop-up liner under på sålen. Oppskriften er en Sandnes-oppskrift fra et gammelt julehefte. Det ligger tilsvarende oppskrift som gratisoppskrift hos sandnesgarn.no.