Totalt antall sidevisninger

søndag 29. januar 2012

Lue med egendesignet mønster

Broren min er eneste personen jeg vet som har gitardilla. Han spiller i tillegg i band, så da jeg skulle finne bursdagsgave til han fant jeg ut at jeg skulle lage noe som er musikkrelatert. Jeg lurte litt på et pianoskjerf som jeg fant oppskrift på, men han er jo først og fremst gitarist så det passet ikke så godt. Lue er alltid greit å ha, men jeg fant ikke noe mønster jeg syntes var fint. Dermed lånte jeg litt her og der og satte sammen mitt eget design på lua. Jeg må si jeg blei rimelig fornøyd, og det blei broren min også.
Jeg har tatt utgangspunkt i maskeantallet og fasongen til Arne & Carlos sine luer og satt mønster på denne. Lua er strikket i Freestyle. Den blei visst litt trang, men med litt aggressiv blokking blir det sikkert bra;o)


torsdag 26. januar 2012

Grønn marius med runde sal

Det er ikke alltid jeg husker å ta bilde av ting jeg lager før det sendes vekk, og det skjedde også med denne genseren. Mottakeren er visst svært fornøyd, så i Drammen er en liten prins ikledd grønn mariusgenser og grønn monsterbukse støtt og stadig ettersom jeg hører. Koselig, det!
Dette blei et bittelite bilde. Ja, ja! Dere kan jo ane hvordan den er...;o)

mandag 23. januar 2012

En Arne & Carlos dukke.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg ikke skulle strikke en sånn dukke, men etter å ha sett flere dukker presentert på et strikkeforum jeg er med i klarte jeg ikke motstå. Ettersom jeg fikk låne boka, så syntes jeg det gikk greit. Jeg har nemlig ikke tenkt å strikke fler enn en;o)

Dukken er strikket i Falk på pinne 2,5. Jeg har strikket undertøy på dukkekroppen med restegarn. Jeg vil jo ikke at ho skal være naken! Håret er laget av litt under ett nøste Hegre fra Dale. Alle klærne er strikket av restegarn, så jeg fikk da brukt opp litt. Men det er enda mye restegarn igjen... Kroppen er fylt med rein ull, og den er stappet underveis for å få fylt skikkelig i kroppen. Jeg ser at halsen kunne vært stivere, men gjør det så mye om ei strikkedukke henger litt med hodet?

Her får dere se litt av dukken underveis:



Og ei skikkelig dame må jo ha litt klær... Her er kolleksjonen.



Legg spesielt merke til de snertne penskoa;o)

Et artig prosjekt, men det blir nok min første og siste dukke. Jeg er faktisk litt imponert over at det er to karer som har kommet opp med alt dette. Boka er stappfull av flere klesmodeller, men jeg er ikke den som liker sånt "puttel". Dukka har ikke fått noe navn, og jeg har slettes ikke kopiert en av de navngitte dukkene. Men navn kommer nok en dag, skal dere se:o)

søndag 15. januar 2012

Kattesokker fra Jorids mønsterbutikk

Jeg har forelska meg i mønstrene til Jorid Linvik og måtte bare kjøpe mønsteret på kattesokkene til en eller annen anledning. Mønsteret er på voksensokker, men tanken slo meg at jeg kunne lage barnesokker bare ved å bruke tynnere garn. Det første garnet som slo meg inn var Fabel, ettersom det avviker såpass i forhold til Falk som er originalt anbefalt garn.

Hvilken pinnetykkelse skulle jeg bruke? Hm.... Etter rådføring med May på To damer, prøvde jeg meg med pinne nr 2. Det blei alt for knøttsmått. Dermed rakk jeg opp første prøvesokk og gikk opp til pinne nr 2,5, og det så ut til å stemme meget bedre;o) Mønsteret til den minste sokken blei perfekt til foten til min skjønne 6-åring. Nå er det bare å se om de blir brukt av henne også......;o)


Fargene på det øverste bildet er riktigst.

torsdag 5. januar 2012

En overraskende julegave til oss.

Til jul hadde mamma sagt hun visste hva hun skulle gi meg, og jeg kunne ikke forstå at jeg hadde sagt noe veldig lurt jeg ønsket meg. Derfor var jeg spent på hva ho hadde funnet på denne gangen. Da jeg åpnet en av gavene julaften, var det et heklet gardinfag til kjøkkenet som luktet mamma. De var helt nydelige. Denne gaven varmet virkelig et datterhjerte som var langt unna foreldre og bror i jula.
Mamma imponerte meg her. Ho har hekla et sengeteppe til meg (som jeg ikke får lov til å blogge), og det brukte ho en anseelig mengde år for å få ferdig. Disse gardinene har ho hekla i høst, tror jeg. Jeg er i alle fall imponert over farta.