Totalt antall sidevisninger

onsdag 30. mars 2011

Sommerkjoler til prinsessa mi.

Her en dag jeg satt og kikka på Ravelry, fant jeg oppskriften på "The Two summer sundress" og bestemte meg for at en sånn skulle jeg lage til datteren min. Etter å ha kikket en del på Stoff og Stil sin hjemmeside etter passende bomullsstoff, kjøpte jeg et grønt garnnøste som jeg syntes kunne passe til det stoffet jeg hadde mest lyst på. Tingen var bare at datteren min var med på handelen, og hun protesterte på fargevalget og var rimelig iherdig på at jeg skulle kjøpe rosa garn. Ja, ja, tenkte jeg. Jeg klarer vel å få til to kjoler også...
Det viste seg at jeg hadde bomma litt med strikkefastheten på garnet, så jeg måtte strikke ut fra strikkefastheten. Heldigvis var oppskriften lagt opp til litt prosentregning, så det var ikke vanskelig å gjøre om på oppskriften så den passa til strikkefastheten til garnet. Det tok ikke lang tid å strikke livene til kjolen. Begge var gjort unna på en liten helg.
Turen til Stoff og Stil i Åsane var helt ny for meg. Har vel ikke vært i den butikk-kjeden siden jeg var med tanta mi som tenåring. Ho var super til å sy, og jeg skulle gjerne spurt ho litt angående søm. Jeg har nemlig helt superlite tro på meg selv med en symaskin.. Men siden tante desverre gikk bort så alt for tidlig, blei det noen telefoner hjem med spørsmål.
Resultatet blei bra, og jeg tenkte jeg kunne vise litt bilder fra stoffet kom i hus til ferdig produkt.

 Fargekombinasjonene:

Skjørtet er festet på livet:


Kjolene er ferdig.




Datamaskina snudde det ene bildet her inne... Og jeg får ikke til å få det rett vei. Så flink er jeg med blogg, liksom;o)

torsdag 24. mars 2011

Tine Solheim-kjoler

I vinter strikka jeg meg to kjoler i fra Tine Solheim sitt Dale-hefte.

Den grå kjolen strikket jeg for å ha i et julebord der vi hadde fått beskjed om å kle godt på oss. Det var godt og varmt med den kjolen.
Under strikkinga fant jeg feil i oppskriften, og dermed fikk jeg med en halvtimes telefonsamtale med designeren der jeg hjalp til med å rette opp feilen. Så veit dere det! ;o)

Den rosa kjolen strikka jeg bare fordi jeg syntes den var så søt. Jeg blei ikke helt fornøyd med resultatet, men jeg har brukt den en del likevel. Det var noe rart med oppskriften på flettene og belegga, så jeg fikk det ikke som jeg ville. I tillegg er størrelsene litt store, så en str S er en smule vid i overdelen. Men, men. Bruker den likevel. Går helt fint med en topp under!
Hadde ikke fotograf her da......

Selbuvotter

Kontordama på jobben har et barnebarn som kun hadde kommet med ett ønske til bursdagen, og det var selbuvotter. Jeg pleier ikke strikke på oppdrag, for jeg synes det er så utrolig vanskelig å sette en pris, men denne gangen gjorde jeg et unntak. Får håpe fjortisen blir fornøyd.

Gøyale sokker å strikke, faktisk!

Drops hadde noen fine sokker jeg ville prøve meg på i et av de siste mønsterheftene sine. (Vi fikk "godteposer" i form av Dropshefter på en strikkekveld på To damer.) Jeg kjøpte inn garn til to par sokker og prøvde meg på et par jeg tenke å gi i gave. Dette var sokker som gikk kjapt å strikke. Artig! Og gaven blei godt mottatt.

Det er jeg som er modellen her da, men.....;o)

Haruni strikket i Kauni

Mamma ønska seg veldig en Haruni, så da måtte jeg nesten strikke et til henne. Jeg valgte å strikke i garnet Kauni. Garnet ble valgt, og da jeg begynte å strikke på sjalet fikk jeg meg en grønn overraskelse. Fargen var nemlig ny, så garnbutikken hadde ingen prøve, og grønnfargen var det ikke lett å gjette seg til fra utsiden. Men mamma blei glad, og det er jo bra!

En ekstremt for tidlig bursdagsgave...

Etter å ha strikka Still light tunikaen min satt jeg igjen med en del av det deilige garnet. Og det måtte jo bare brukes til noe! Hmmm. Et sjal? Hadde aldri strikka sjal før, men fant en fin oppskrift på Drops som kunne brukes. Dermed satte jeg i gang, men hvem skulle ha sjalet? Tenke, tenke. Kunne jo ha det selv, men det er jo gøy å gi bort også, da...... Til slutt bestemte jeg meg for at jeg skulle gi det til kusina og venninna mi. Passa perfekt med farge på garnet og hennes farger. Problemet var bare at ho har bursdag om sommeren, og at det hadde vært kjekt å få sjalet nå så ho kunne bruke det når det var litt sånn kaldt.
Etter klarsignal fra mottaker blei det bestemt at gaven kunne sendes tidligere i posten. Men jeg er ikke alltid den kjappeste til å poste ting, så sjalet har liggi her ferdig blokka og med merkelapp rimelig lenge.
Fikk telefon fra en glad mottaker i går, og det er jo alltid kjekt! Så nå kan sjalet legges ut på bloggen.

Mitt første trekantsjal:

tirsdag 15. mars 2011

Putetrekk i Drops Lima

Da det var kampanjetilbud på Drops Lima, kjøpte jeg garn som jeg beregnet å bruke til to par knestrømper. Det ble starta på ett par, men da jeg nærmet meg slutten på den siste strømpa rakk jeg opp "heila driten". Strømpene var blitt et skikkelig hatobjekt blant strikkeprosjektene mine.

For at garnet ikke skulle gå til spille, bestemte jeg meg for å strikke putetrekk til ei sofapute som trengte en makeover. Dette blei gjort helt etter eget hode, og blei ikke heeeelt sånn jeg hadde tenkt meg. Men den gamle puta er i alle fall skjult under strikkatrekket.

Hva skjedde med garnet til det andre strømpeparet, spør du? Jo, det blei til to luer som er gitt bort og ikke dokumentert, og pannebåndet som er blogget.

Garn for Japan

Da jeg fikk se på Fjesboka at To damer, garnbutikken på Askøy, skulle gi 10% av omsetninga denne uka til Røde kors for å hjelpe de Tsunamiramma i Japan måtte jeg bare ned og handle litt. Så nå har jeg fylt opp garnkurven min med garn til minst 5 prosjekter.


Er jo ganske koselig med ei full garnkorg, da:o)

mandag 14. mars 2011

Pannebånd og lue

I dag henta jeg et isoporhode fra Panduro Hobby, så nå kan jeg vise hodeplagg uten selv å måtte posere. Det er et absolutt pluss;o)

Jeg hadde nesten ett nøste Drops Lima i restegarn og fant ut at jeg kunne strikke et pannebånd til jentungen. Det blei strikka i en rett og en vrang, så det blir godt og tykt. For å pynte litt opp ville ho at jeg skulle sy på noen perler, så da brukte jeg noen glassperler jeg hadde etter en kjole jeg strikket i vinter. (Kjolen kommer seinere på bloggen, men her trenger jeg en fotograf først...)
Her er resultatet av pannebåndet

I høst hadde jeg en opprensking i restegarnet mitt og fant en del Sisu i sort og hvitt. Av det blei det ei lue som har blitt favoritten min siden. Jeg tok utgangspunkt i et mønster til Peer Gynt-garn og regnet om så det skulle passe strikkefastheten til Sisu. Originalen gir en rimelig stiv alpelue, mens jeg fikk en god og baggy lue.

søndag 13. mars 2011

Percy-sjal

Mitt første arbeid i garnet Kauni blei et Percy-sjal. Det er samme sjal som gikk i stykker i Nøstebarngarnet. Jeg ville ikke droppe å strikke sjalet bare for noen tullete nupper. Denne gangen fant jeg en måte å strikke nuppene på som ikke vil ryke tråden så lett. Jeg bruker nemlig en heklenål som pinne når jeg skal strikke 7 masker som er strikket i en maske sammen. Og dere kan tro jeg har trøbla mye med de nuppene!
Kauni har flere farger i samme garnet, men likevel ikke på samme måte som spraglegarn. Det blir litt roligere mønster. Det var kjempespennende å se hvordan resultatet blei, og jeg må si meg fornøyd. Sjalet blei litt stivere enn jeg hadde tenkt meg, men det fungerer veldig godt over skuldrene. Godt for en frysepinne som meg....

torsdag 10. mars 2011

Kauni

I dag kjøpte jeg meg to nøster av garnet Kauni. Det er et nytt bekjentskap for min del. Jeg kjøpte det etter at jeg hørte rykter om hvor fint garnet var. Skal si det var et morsomt møte! Utrolig spennende å se hvordan resultatet blir. Jeg har allerede begynt å strikke et sjal av det blå nøstet, og det ser ut til å bli bra.

Garnet er danskprodusert og selges med kilopris. Spesielt;o)

mandag 7. mars 2011

Haruni i burdagsgave

Jeg satser på at svigermor ikke kikker på bloggen min, og at de som kjenner henne klarer å holde munn. Her er Harunien jeg strikket til svigermor til bursdagen. Hun har forøvrig bursdag på kvinnedagen. I år skal jeg tilbringe denne dagen i tannlegestolen, men det er en annen sak...


Alt går ikke alltid som planlagt...

Jeg skulle strikke et Percy-sjal i Nøstebarngarn, og tegninga var bra den helt til jeg kom til at jeg skulle strikke noen nupper der 7 masker strikket i en maske skulle strikkes vrangt sammen på vrangpinnen. Jammen meg røyk tråden i maska, og dermed er det prosjektet avsluttet. Kjedelig, men sånt skjer med skjørt garn. Får prøve meg seinere med en sterkere garntype.

Skiiitlort! ;o)

torsdag 3. mars 2011

Haruni

Nå er Harunien min ferdig strikket og lagt til blokking. (i strekk i våt tilstand) Dette var ikke strikketøy som kunne gjøres uten å følge litt med, men fy så gøy det var å se at det ble finere og finere. Denne er strikket i "Fin" fra Du store alpakka og inneholder 50% babyalpakka og 50% silke. Myk og god med andre ord.

Jeg har allerede begynt på et nytt sjal som skal bli en bursdagsgave. Haruni betyr bestemor på Tolkiens alvespråk, så jeg tenkte det kunne passe å gi i bursdagsgave til en bestemor.